Zilveren ketting maten

Maat zilveren ketting

Laatst kregen wij van iemand de opmerking dat zij het lastig vind om te bepalen welke maat ketting geschikt is voor haar. Omdat wij denken dat ze niet de enige vrouw is die daar moeite mee heeft, hierbij wat tips! 

Welke maat ketting?

Er zijn twee makkelijke manieren om te bepalen welke maat ketting geschikt is voor jou. 

  1. Door een ketting op te meten die je graag draagt en dezelfde lengte heeft als de ketting die je op het oog hebt.
  2. Door met behulp van een meetlint om je nek heen op te meten hoe lang de ketting moet zijn.

Beide manieren ga ik stap voor stap uitleggen zodat ook jij de voor jouw perfecte lengte kan bepalen.

Maat van ketting bepalen

De eerste manier is dat je een ketting die je graag draagt languit op tafel legt en die op meet met behulp van een liniaal. Leg de ketting languit en open neer. Je meet van het slotje tot het oogje van de ketting zodat je de hele lengte van de ketting opmeet. Kom je uit op een maat van om en nabij de 45 cm dan bestel je een ketting van 45 cm.

Heb je nou geen ketting bij de hand of wil je juist een andere maat ketting dan kan je beter voor de tweede manier kiezen op de maat op te meten.

De tweede manier van opmeten doe je met behulp van een meetlint. Leg het meetlint in je nek op het punt waar de ketting ook zou liggen en meet tot waar je wilt dat de ketting ongeveer eindigt. Op het punt waar je dus wilt dat de ketting eindigt laat je het meet lint samen komen en kijk je bij hoeveel cm dat is. Ook hier geldt dat als je uit komt bij om en nabij de 45 cm dat dan voor jouw de maat om te bestellen 45 cm is.

Welke maten ketting zijn er?

Er zijn verschillende maten ketting. Bij ons in de shop zijn bijna alle zilveren ketting 45 cm. Het is echter wel mogelijk om een ketting in een andere maat te bestellen bij ons. Zo kan je bij ons kiezen uit maat 40, 42, 45, 50, 55 &60 cm. Wil jij een andere maat dan die wij standaard aanbieden stuur dan een mailtje naar info@glowws.nl.

Liefs,

Team Glowws

Laat een reactie achter