Van welk materiaal worden onze sieraden gemaakt?

"Is dit echt zilver?" Het is vraag die wij met enige regelmaat krijgen. "Van 925 Sterling Zilver" antwoorden wij dan altijd vol trots terug. Want dat is uniek! In deze blog geef ik je daar graag meer uitleg over.

Zilveren sieraden

Bij Glowws hebben we uitsluitend 925 zilveren sieraden. 925 kan je zien als een soort cijfercombinatie, een soort hoeveelheid uitgedrukt in procenten. Onze sieraden bestaan dus uit 92,5% uit zilver en 7,5% ander materiaal.

Waarom geen 100% zilver, we horen je al denken. Puur zilver is erg zacht en buigzaam. Sieraden maken is onmogelijk van 100% zilver, want dat is zacht en buigzaam. Door het zilver in deze samenstelling te aanvullen met andere metaal, voorkom je krassen en schade. 925 Zilver is de hoogste samenstelling zilver, in de volksmond ‘echt zilver' of ‘puur zilver’ genoemd. Van zilveren kettingen, tot armbandjes en enkelbandjes. Genoeg keuze!
Product op de foto: Zilveren lotus ketting.

Matzwart zilveren sieraden

Met zilver als basis hebben wij ook een collectie zwart zilveren sieraden. Deze sieraden worden door middel van zwaveloxide zwart gemaakt. Deze zwaveloxide noemen wij blitzbeits.
De basis van deze sieraden is dus van hoge kwaliteit maar met een eigen karakter.
En van een karakter houden wij wel! Uniek en ook nog eens uniek van kleur. Matzwarte zilveren sieraden houd je het langst mooi door ze ’s avonds voor het slapen gaan af te doen. 
Product op de foto: zwart zilveren cirkel ketting

Vergulde sieraden

Ook onze vergulde sieraden zijn handgemaakt. Dit zijn 925 zilveren sieraden met een laagje goud. De zilveren basis wordt als het ware door een goudbadje gehaald. Er zijn twee kleuren vergulde sieraden; geelgoud verguld en rosegoud verguld.

Onze vergulde sieraden van 925 zilver zijn dus van hoge kwaliteit en hebben een mooie kleurrijke afwerking. Ook geelgoud of rosegoude sieraden houd je het langst mooi door ze 's avonds voor het slapen af te doen of voordat je gaat douche of zwemmen. 
Product op de foto: Vergulde Onix ketting

Lang genieten van handgemaakte sieraden

Zoals je leest zijn onze zilveren en onze vergulde sieraden handgemaakt. Onze sieraden worden handgemaakt.

Wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe kleurrijke sieraad? We raden je aan Matzwart zilveren sieraden en vergulde sieraden af te doen voor het slapen gaan. Ook water kan je het beste vermijden. Dus ga je douche of zwemmen? Het is verstandig om ze uit te doen. Wanneer ze is contact komen met water kunnen zie iets vervagen. Dus even wegleggen en geniet superlang van je stralende sieraad!

Laat een reactie achter